Scorende offertes schrijven 

Verhoog de hitratio van je offertes

Kost het schrijven van een offerte jou nog meer tijd en moeite dan je zou willen? Of vind je het lastig de meerwaarde van jouw product of dienst duidelijk op papier te krijgen? Neem dan deel aan deze training.

Je krijgt praktische inzichten en handvatten om een effectieve en wervende offerte te schrijven. Een offerte die niet alleen inspeelt op de behoefte van de lezer, maar ook duidelijk de toegevoegde waarde van jouw aanbod laat zien. Jouw eigen offertes staan daarbij centraal.


Resultaat

Na afloop van de training:
• schrijf je met meer gemak en snelheid een scorende offertetekst;
• kun je een beknopt en overtuigend voorstel maken;
• sluit de indeling en het woordgebruik aan op de behoeften van de klant;
• weet je precies hoe je jouw eigen offertes kunt aanscherpen.


Opzet van de training

De training beslaat anderhalve dag. De eerste trainingsdag is een hele dag. Tussen de trainingsdagen ga je met het geleerde aan de slag in jouw eigen praktijk. Na 2 á 3 weken is er een terugkomochtend waarin we terugblikken op de praktijk, grondige feedback uitwisselen en punten op de i zetten.


Onderwerpen

• Wat is de toegevoegde waarde van jouw product of dienst?
• Product- of diensteigenschappen vertalen naar klantvoordelen
• Een overtuigend aanbod (wegnemen van bezwaren)
• Logische en aantrekkelijke indeling van je offerte
• Wervend taalgebruik
• Vermijden van clichés
• Een daverende begeleidende mail


Werkwijze

Voorafgaand aan de training vul je een vragenformulier in en stuur je een eigen offerte op naar de trainer. De trainer zorgt ervoor dat de inhoud van de training zo goed mogelijk aansluit op jouw leerwensen en jouw dagelijkse schrijfpraktijk. Op de eerste trainingsdag ontvang je direct feedback op je ingestuurde tekst. Zo weet je precies hoe je deze kunt aanscherpen. Tussen de twee trainingsdagen pas je de tips toe op een nieuwe tekst. Je stuurt deze op naar de trainer en ontvangt op de tweede dag feedback van de andere deelnemers en de trainer. Ook na afloop van de training kun je een tekst toesturen waar je per mail feedback op krijgt.


Inclusief certificaat en praktische checklist

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname en een plastic checklist met de belangrijkste tips uit de training.


Boek: ‘Pitch! Van elevator tot aanbesteding’

Op de eerste trainingsdag krijg je het boek ‘PITCH! Van elevator tot aanbesteding’. Die geeft je stap voor stap handvatten bij het uitwerken van jouw pitch. Een goede basis voor de offerte.


Eerstvolgende open training

Binnenkort start er een open training. Meer info en inschrijven op Springest.


Liever een incompany?

Wil je deze training met collega’s volgen, in je eigen praktijk, bij jou op kantoor? Dat kan. Ik maak graag een passend voorstel.

PITCH! – VAN ELEVATOR TOT AANBESTEDING

Samen met commercieel trainer Rick Willemsen schreef ik het boek ‘Pitch! Van elevator tot aanbesteding’. Een boek met praktische tips voor (zelfstandige) professionals die hun dienst of product overtuigend willen verkopen. In dit boek begeleiden we u in vijf stappen naar een succesvolle pitch. Van het denkwerk naar het uitschrijven van je pitch, meer impact aan uw pitch toevoegen, het oefenen en het omgaan met zenuwen. Ook vindt u in dit boek een bijzondere pitchvorm: de aanbestedingspitch. Bijzonder, omdat deze grotendeels schriftelijk plaatsvindt en daardoor aan andere eisen moet voldoen dan de mondelinge pitch.

Pitchboek

Meer info en inschrijven

REACTIES VAN DEELNEMERS