Reviews

Nuttig en een aanrader voor iedereen die zakelijke adviesteksten schrijft!
Djara Walgien, Director (Advisory & Transaction Services/Consultancy) – CBRE

“Met mijn team (huisvestingsadviseurs) heb ik een vierdaagse training ‘Adviesteksten schrijven’ gevolgd bij Alette. Wij schrijven veel adviesrapportages en het blijft altijd een uitdaging om kernachtig en lezersgericht te schrijven. In deze training hebben wij dan ook uitgebreid stil gestaan bij de inleiding, lezersvraag, argumenten en taalgebruik. Met name het piramidaal schrijven passen wij direct toe in onze adviesteksten. Oftewel, nuttig en een aanrader voor iedereen die zakelijke adviesteksten schrijft!”

De training Pakkende E-mails Schrijven was een plezier om te volgen!
Marije van Huffel (Customer Value Manager)  – Vifor Pharma Group

“Jouw training was echt waardevol voor me. Wat ik vooral knap van je vind is dat je een goede leeromgeving weet te creëren digitaal, dat is best lastig zeker in deze tijd, maar daar ben je volledig in geslaagd wat mij betreft! Het was een plezier om te volgen.”

De training leidde zelfs tot plezier in het spelen met de tekst.
Hans G., Bedrijfsvoeringsspecialist (afdeling Control) – Politie Midden-Nederland

“In deze training werden de teamleden – in hun rol van controller en adviseur – bewust van hun schrijfwerk en meer kritisch op hun eigen werk. Het leidde zelfs tot enig plezier in het spelen met de tekst. Met als mooie bijvangst dat er tussen medewerkers een dialoog ontstond en men elkaar ging helpen bij het reflecteren op en verbeteren van elkanders schrijfwerk!

Alette den Exter nam tijdens de training de rol aan van expert en van helper en door haar persoonlijke stijl wist zij de cursisten, zowel individueel maar zeker ook als groep, te stimuleren om zich de leerstof eigen te maken en toe te passen. Dit gebeurde op een natuurlijke en ongedwongen manier. En het kwam ongetwijfeld ook door haar enthousiasme voor taal en de toepassing van taal dat de deelnemers zich voortdurend getriggerd voelden en aan het eind met plezier op de leerzame training terugkeken. “

De teksten van Sales en bid management voor tenders zijn door deze training verder geprofessionaliseerd. Ik kan haar in volle overtuiging aanbevelen.
Alwin van Soest,  tender/bidmanager – PostNL

“Alette heeft ons zeer handige en bruikbare adviezen gegeven via haar training. De teksten van Sales en bid management voor tenders zijn hierdoor verder geprofessionaliseerd. Alette traint op een zeer prettige toegankelijke manier die goed heeft aangesloten op onze vraag. Ik kan haar in volle overtuiging aanbevelen.”

Schrijven is leuk en ik weet nu hoe ik snel een goed stuk kan schrijven. Absoluut een aanrader!
Toine Schoenmaekers, Software Tester – Polteq

“Met heel veel plezier en belangstelling heb ik de training ‘Helder en overtuigend schrijven’ gevolgd. Ik vind de training een prettige combinatie van theorie en praktijk. De opbouw en in de inhoud van de training is goed en volledig. De sfeer tijdens de trainingsavonden was ook super. Schrijven is leuk en ik weet nu hoe ik snel een goed stuk kan schrijven. Absoluut een aanrader!”

Je ziet de kwaliteit van je eigen werk direct toenemen.
Vincent Kersten,  accountmanager – Crossphase

“Ik heb twee leerzame en inspirerende trainingen gevolgd bij Alette. Het fijne aan haar trainingen is dat de kennis die je op doet, gelijk toepasbaar is in de praktijk. Je ziet de kwaliteit van je eigen werk direct toenemen. Ik kan een training van Alette dan ook iedereen van harte aanbevelen!”

Je hebt goede ideeën over indeling, waardoor het verhaal frisser wordt en waardoor er ruimte en helderheid ontstaat in de altijd aanwezige schaarste aan woorden en A4'tjes.
Peter Klijsen – consultant, coach en trainer GITP

(ik hielp Peter en collega’s met het schrijven van een tender)
“De eerste opmerking van de klant waarbij we ruimschoots als eerste werden gekozen ging over het heldere en prettig leesbare verhaal. Dat gaat bij jou verder dan correctie en redigeren. Je stelt constructieve kritische vragen over kernzaken, waardoor wij diepgaand en opnieuw kijken naar wat de klant precies wilt weten en wat wij nu echt vinden wat daar gedaan moet worden en wat helpt. Je hebt goede ideeën over indeling, waardoor het verhaal frisser wordt en waardoor er ruimte en helderheid ontstaat in de altijd aanwezige schaarste aan woorden en A4’tjes. Het belangrijkste echter, vind ik dat je met die benadering het schrijversteam ook in de goede stand zet. Een voorwaarde voor een goed en overtuigend voorstel.”

Voor iedereen die zijn (advies)teksten overtuigender en leesbaarder wil opstellen.
Maarten Schaepman, adviseur en projectmanager – ZRi

“Iedereen die zijn (advies)teksten overtuigender en leesbaarder wil opstellen, adviseer ik Alette den Exter in te schakelen. Mijn collega’s en ik schrijven geregeld adviesteksten voor onze opdrachtgevers in de vorm van rapporten, offertes en notities en hebben veel profijt van haar groepstraining ‘overtuigende adviesteksten schrijven’.”

This training provided us a whole new mindset. I wish there was a sequel.
Roman van Gijzen, consultant global occupier services – Cushman & Wakefield

“Surprised I was when I entered into a half day written communication course by Alette. She did not only provide me and my group of 16 with usable tips en tricks, but created an interactive time which provided us a whole new mindset. I wish there was a sequel.”

Een schrijftraining klinkt misschien saai, maar het tegendeel is waar.
José Nederpel, consultant – GITP

“Een tijdje geleden volgde ik één van Alette’s schrijftrainingen. Een schrijftraining klinkt misschien saai, maar het tegendeel is waar. Ik heb de training als heel afwisselend, interactief en leerzaam ervaren. Het is een gave van Alette om taal (én wat je ermee kunt) zo boeiend te maken. Ik ben blij dat ik dagelijks kan toepassen wat ik toen heb geleerd. Alette, dank je wel!”

Wil jij ook precies weten hoe je de winkansen van jullie offertes vergroot?