Over Alette

Schrijftrainer en tekstadviseur

Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Utrecht (Letteren) deed ik onderzoek naar het effect van tekstkenmerken op kennis, houding en gedrag van de lezer. Dat leverde veel praktische schrijftips op die ik na mijn studie direct kon toepassen als trainer en adviseur schriftelijke bedrijfscommunicatie bij de Boertiengroep en later Vergouwen Overduin.

 

Ongeveer 8764 trainingsuren en vele kilometers later, startte ik Alette den Exter Tekstadvies en -Training. Ik richt me sindsdien op de praktijk van de schrijvende professional: de vakspecialist die er niet voor heeft gekozen teksten te schrijven, maar dit wel als onderdeel van zijn functie ziet. Ik maak hem het schrijven makkelijker. En vaak zelfs leuker.

 

Mijn trainingen zijn inspirerend, concreet en vooral praktisch. Inspirerend door de voorbeelden, filmpjes en modellen die ik laat zien. Maar ook concreet en praktisch, zodat de tips direct te vertalen zijn naar het dagelijkse schrijfwerk van de deelnemers. Ook krijgen ze van mij feedback op hun eigen teksten en doe ik verbetersuggesties. Zo weten ze precies waar de verbeterpunten in hun tekst liggen en hoe ze de tekst meer slagkracht kunnen geven.